Tjänster

Spira Trädgårdsdesign kan hjälpa till med trädgårdsplanering på olika sätt. Beroende på Era önskemål kan anpassade lösningar erbjudas. Har Ni ett nybyggt hus med en "tom" trädgård kanske en trädgårdsritning för hela trädgården behövs för att "möblera" trädgården och bestämma hur gångar, uteplatser och andra hårdgjorda ytor ska placeras och utformas och hur trädgården ska förskönas med vackra träd, buskar och planteringar. Det kan även vara svårt att få till placering och utformning av de funktionella ytorna med parkering och cykelförråd, ev grönsaksodlingar, trädgårds- och vedförråd och kompost.

Har Ni en äldre trädgård kanske vissa delar vuxit sig för stora eller på annat vis har passerat sin storhetstid och det är dags för en upprustning. Då kanske det passar med en trädgårdsritning bara för en del av trädgården.

Önskar Ni en ny rabatt eller har en rabatt som Ni inte är nöjda med? Kanske vill Ni ha en rabatt efter en viss stil eller tema eller en rabatt som blommar i en viss färg. Olika perenner har olika önskemål beroende på läge och jordmån och det är inte bara att åka till plantskolan och handla det som är vackert för tillfället. I skapandet av en rabatt är blom- och bladformer, höjder och färger viktiga aspekter att ta hänsyn till.

Några vanliga tjänster som efterfrågas beskrivs nedan, efter önskemål kan de anpassas för att passa just Era behov! 

Trädgårdsplanering med trädgårdsritning

Trädgårdsdesign för hel eller del av trädgård med detaljerade växtval. I tjänsten trädgårdsplanering med trädgårdsritning ingår ett kostnadsfritt hembesök med rundvandring i Er trädgård och genomgång av en checklista – först därefter väljer Ni om Ni vill anlita Spira Trädgårdsdesign! Efter hembesöket får ni en detaljerad trädgårdsritning som utöver detaljerade växtval innehåller gångar, uteplatser, trädgårdsförråd, lekytor mm.

 

Trädgårdsplanering med trädgårdskonsultation

Trädgårdsplanering på plats där Ni står för anteckningarna. Vid trädgårdskonsultation ges råd kring utformningen av trädgården och växter som kan passa stil och läge.

 

Trädgårdsplanering av rabatt

Trädgårdsplanering av rabatt. Ritning med växtval på detaljnivå.

Kontakta gärna Spira Trädgårdsdesign för ett kostnadsfritt hembesök, prisuppgifter och exempel.

pict3845.jpg

 

Förutom trädgårdsplanering erjuder Spira Trädgårdsdesign tjänsterna Garden styling och Trädgårdsanläggning/trädgårdsskötsel.

Garden styling

Behöver trädgården ett ansiktslyft inför försäljningen, trädgårdsfesten eller bara för att bli ännu vackrare och trivsammare? Spira Trädgårdsdesign hjälper gärna till med både planteringar och trädgårdsskötsel...

Krukplanteringar – planteringar efter säsong i egna eller av Spira Trädgårdsdesign inköpta krukor och blomlådor. En fördel är att krukorna/blomlådorna kan flyttas med till det nya boendet om tjänsten köps vid husförsäljning. Många fina planteringar kan göras med perenner, rosor, buskar och mindre träd som så småningom kan flytta med till det nya boendet.

Trädgårdsskötsel – trädgårdsskötsel efter behov och önskemål. Spira Trädgårdsdesign utför trädgårdsjobbet som riskerar att inte hinnas med.

Trädgårdsanläggning/trädgårdsskötsel

För Er som behöver hjälp med anläggning av nya rabatter, plantering av träd eller buskar eller kanske behöver hjälp med de vanliga trädgårdsbestyren.